donderdag 30 november 2006

Energie met een "luchtje"

GRONINGEN - De poep van bezoekers van cultuurplatform De Puddingfabriek in Groningen verdwijnt niet langer in het riool maar wordt voortaan gebruikt voor de verlichting tijdens concerten. Dat heeft Puddingfabriek-directeur Wimer van der Veen donderdag bekend gemaakt.

De ontlasting van bezoekers wordt opgevangen in een groot reservoir waarna het door middel van een chemisch proces wordt omgezet in energie. De vrijgekomen energie wordt in eerste instantie alleen gebruikt voor het licht en geluid tijdens optredens en concerten.

Wat er dan nog aan energie overblijft, wordt elders in het pand van De Puddingfabriek gebruikt of anders teruggegeven aan het stroomnet.

Vrouwen stoned van praten

Aan de universiteit van Californie hebben wetenschappers vastgesteld wat mannen overal ter wereld al lang weten: vrouwen praten veel meer dan mannen.

De studie wees uit dat vrouwen gemiddeld tot 20.000 woorden per dag gebruiken. Mannen daarentegen hebben genoeg aan 7.000 woorden om zich uit te drukken.

''Vrouwen besteden meer 'hersenenergie' aan praten dan mannen,'' aldus psychiater en zelfverklaard feministe Luan Brizendine in haar boek 'The Female Mind. ''Het zijn verschillen in de hersenen van mannen en vrouwen die ervoor zorgen dat vrouwen meer praten.''

Praten op zich zou vrouwen zelfs een kick geven die te vergelijken is met high worden van drugs.
Volgens dr. Luan beschikken vrouwen over een spreekwoordelijke snelweg met acht rijstroken als het gaat om het uiten van hun emoties. Mannen moeten het doen met een landwegje. Bron: Nieuwsblad.be

maandag 27 november 2006

Pics Gameplay


Kijk op Roedie.tk voor de foto's van "Gameplay 2006"

zaterdag 25 november 2006

ik heb ook een nieuw spelletje:

zin in een chilly plaatje? hoorde m net op stubru..

prettig weekend allemaal!

groeten bart

vrijdag 24 november 2006

Gameplay 2006

Gears of War op de XBOX360 zag er extreem vet uit op het grote scherm op de Gameplay in de jaarbeurs in Utreg. Meer fotokes volgen..

donderdag 23 november 2006

Wonden likken

In menselijk speeksel zit een stofje dat kan fungeren als pijnstiller. Een dergelijk nieuw medicijn is zes keer sterker dan morfine, en zou geen nadelige bijwerkingen hebben zoals bij morfine. Dat blijkt uit onderzoek van het Pasteur instituut in Parijs.
Het gaat om de nieuwe stof opiorfine. De stof is gemakkelijk om te zetten in een bruikbaar medicijn dat extreme pijn bestrijdt. Volgens de onderzoekers behoren bijwerkingen zoals hallucinaties met opiorfine tot het verleden. Ook zou het middel wellicht gebruikt kunnen worden als antidepressivum.
De onderzoekers achten het tevens denkbaar dat speeksel direct in het eigen lichaam als pijnstiller zou kunnen werken. Een patient kan dan andere medicijnen krijgen waardoor de natuurlijke aanmaak van opiorfine in het lichaam wordt gestimuleerd.
Speeksel wordt al langer gezien als een geneeskrachtig middel. Toen er nog geen antibiotica en pijnstillers bestonden, lieten mensen hun wonden door honden uitlikken.
Toch is het likken van de eigen wonden minder effectief dan het slikken van morfine, omdat de concentratie opiorfine in het speeksel laag is. (duh..)

Cafe Bluff

dinsdag 21 november 2006

Cafe Bluff


Uit redelijk betrouwbare bron vernomen, dat Cafe Bluff verkocht is. Wat ervoor in de plaats komt is nog niet bekend.

Greets Riller.

vrijdag 10 november 2006

Vasteloavends Aod-op-Nuj

De Stichting Sjpas en Cultuur Parkstad organiseert vanavond vanaf 19:33 uur een groots carnavalesk evenement op het Pancratiusplein.
Om klokslag 00:00 uur wordt het nieuw carnavalsseizoen ingeknald door de De Blauw Sjuut.


[edit 13nov] ..en zoals je ziet was het nog druk ook!

Homofiele sprinkhaan

Zie jullie zaterdag in Heerlen!!!!!


PEPERNOTEN PEPERNOTEN !!!!!!!!

Greetz
Feer

woensdag 8 november 2006

Adje

Een man heeft gisteren op Schiphol een fles wiskey in 1 keer leeggedronken. Als overstappende passagier moest hij alle vloeistoffen in zijn handbagage weggooien. Hij vond dit zonde en besloot de whiskey dan maar direct soldaat te maken. Hij is afgevoerd naar de EHBO.
De passagier had de fles net gekocht in een taxfree winkel. Als de verkoper de fles had verzegeld, had de man de whiskey gewoon mee mogen nemen. De nieuwe regels voor het meenemen van handbage leidden gisteren op Schiphol tot overlast voor passagiers.
Een vrouw die wilde overstappen op een vlucht naar Duitsland, vond de maatregelen zo overdreven dat ze de trein pakte.

dinsdag 7 november 2006

maandag 6 november 2006

God bless America!! (yeah right, hang 'em higher!!)


Gaat allemaal nergens over, maar 'tis nieuws!!

Greets

zaterdag 4 november 2006

vrijdag 3 november 2006

Thank God It's Friday!!


Greets Riller!

Friday Fun!!!


Fijn weekend iedereen en eet smakelijk!

Greets Feer

donderdag 2 november 2006

Internet telt 100 miljoen sites

Het internet telt sinds vorige maand 100 miljoen sites. Het gaat dan om pagina's met een domeinnaam en met inhoud.
Dat heeft de Amerikaanse onderneming Netcraft gemeld, die al sinds 1995 de groei van het wereldwijde web in kaart brengt. Volgens het bedrijf is er sprake van een mijlpaal.

Lees verder..

Uit de oude doos


Alweer 10 jaar geleden...