woensdag 23 december 2009

dinsdag 22 december 2009

Hoezo dubbelleven?..

MARTIN VAN DEN HEUVEL :
SCHAAKMAT IN KALMUKIË
ISBN: 9789075323870
94 pagina's
Verschijningsdatum: 2000
Prijs: €12.45

OVER DIT BOEK:
Martin van den Heuvel is al jaar en dag een van onze beste Oost-Europa-kenners. In dit boek bericht hij over het verre Kalmukkië waar hij als verkiezingswaarnemer aanwezig was. In deze stepperepubliek heerst FIDE-president Kirsan Iljoemzjinov als een dictator. Dankzij duistere gelden uit Moskou en de uitbuiting van de eigen bevolking heeft Iljoemzjinov een internationaal schaakimperium met als hoofstad Chess-City kunnen opbouwen en speelt zijn eigen voetbalclub in de hoogste regionen van de Russische competitie.

Martin van den heuvel klaagt de president van Kalmukkië en de internationale schaakwereld aan wegens het negeren van deze grove schendingen van de mensenrechten. In dit boek toont Van den Heuvel aan hoe het corrupte regime omgaat met hen die kritische geluiden laten horen. De journaliste Larissa Joedina betaalde hiervoor met haar leven. Martin van den Heuvel brengt de Internationale Schaakfederatie in een bedenkelijk daglicht en concludeert dat er voor het westen nog veel werk ligt in Zuid-Rusland.

Een aangrijpend en schokkend bericht over ontoelaatbare wantoestanden waarin ook Nederlandse belangen zijn verstrengeld.

Lees meer >
Martin van den Heuvel
Geschonden ringen. Commercialisering en corruptie in de Olympische wereld
ISBN:9789059110412
€12.45

maandag 14 december 2009

dinsdag 8 december 2009

dinsdag 1 december 2009

Nog 6 maandjes wachten!!




HOOOOOOOLLAAAAAND!!!
Het is nu officieel nog 6 maandjes wachten tot het WK 2010 begint, ik kan niet wachten tot vrijdag, de loting, dan hoor ik eindelijk tegen wie we loten in de poul fase. Het nederlands elfal logeert in het Hilton in Sandton om de hoek waar ik werk, dus ik zal de boys regelmatig proberen op te zoeken, dus wie weet zie je wel een blije kop op tv die verdacht veel op die van mij lijkt!lol
Ik ben er al klaar voor, hier zijn ze er (ahum) bijna klaar voor, ben al bezig met mijn oranje campagne...Johannesburg zal oranje kleuren als t aan mij ligt!