dinsdag 27 februari 2007

Amerikaanse tiener blijft hikken

ST.PETERSBURG - Een tiener uit de Amerikaanse staat Florida heeft al vier weken de hik. Artsen staan voor een raadsel en alle goedbedoelde adviezen hebben tot nu toe niet geholpen.

De 15-jarige Jennifer Mee begon op 23 januari met hikken en doet dat sindsdien gemiddeld zo'n vijftig keer per uur. Alleen als ze slaapt hikt ze niet, meldden Amerikaanse media vrijdag. Mee heeft al allerlei medische tests ondergaan, maar de artsen hebben nog geen klare oorzaak en daarmee oplossing weten te vinden. Medicijnen hebben niets uitgericht.
De hik is een stoornis van de ademhalingsspieren, waarbij vooral het middenrif en de spieren tussen de ribben met korte tussenpozen abrupt samentrekken. Deze beweging wordt onmiddellijk gevolgd door een plotselinge sluiting van het strottenhoofd waardoor de stembanden gaan trillen. Dit veroorzaakt het typische hikgeluid.
...........

Vacuum Cleaner in Space

Het is maar dat je het weet: boven je hoofd bevindt zich het kerkhof van het ruimtevaart- tijdperk. Meer dan vijf miljoen kilo ruimteschroot trekt er zijn baantjes om de aarde op een hoogte van zo'n 900 km.

De vernietiging van een Chinese satelliet heeft onlangs zoveel ruimtepuin opgeleverd, dat er een fatale kettingreactie op gang kan komen.

Er vliegen al meer dan 10.000 objecten van 10 centimeter of groter in banen rond de aarde, waaronder afgedankte satellieten, uitgebluste weersatellieten, verbruikte rakettrappen, afgestoten lenskappen, stukken gereedschap die tijdens ruimtewandelingen zijn kwijtgeraakt, afgebroken zonnepanelen etc. Treft zo'n stuk puin een satelliet, dan kan die zelf uiteenspatten, waardoor weer nieuwe, gevaarlijke brokstukken ontstaan. Uiteindelijk zal dat ontaarden in een kettingreactie die satelliet na satelliet vernietigt en alle ruimtevaart tot een zeer riskante onderneming maakt, omdat de aarde omgeven wordt door een wolk van rondrazend puin.

Dat voorspellen deskundigen al jaren, maar nu is dit doemscenario plotseling veel dichterbij gekomen, meldt The New York Times. China vernietigde vorige maand een oude weersatelliet die op 850 kilometer hoogte om de aarde draaide. Hij spatte uiteen in minimaal duizend brokken van meer dan tien centimeter grootte, en miljoenen kleinere. De Chinezen realiseerden zich waarschijnlijk niet hoe gevaarlijk hun stunt was, meent G. Forden, die aan het Massachusetts Institute of Technology bezig is de ontstane puinhoop in kaart te brengen.

Tien jaar geleden hebben landen met een ruimtevaartprogramma met elkaar afgesproken niet meer lukraak ruimtevaartuigen te lanceren zonder er, nadat de missie is volbracht, verder nog naar om te kijken. Ieder heeft nu de plicht ervoor te zorgen dat satellieten en raketonderdelen ook weer netjes opgeruimd worden. Meestal gebeurt dat door de baan lichtjes te veranderen, zodat de objecten uiteindelijk in de aardatmosfeer verbranden. Ook mag er geen raketbrandstof overblijven, zodat er geen gevaar is voor explosies - waarbij nog meer rondvliegende brokstukken kunnen ontstaan.

Redelijk buiten de gevarenzone bevinden zich het Internationale Ruimtestation ISS (350 km hoogte) en bemande Shuttle-vluchten (600 km).
Het opruimen van ruimtepuin is vooralsnog veel te kostbaar. Onderzoekers roepen daarom overheid en bedrijfsleven op om samen nieuwe technologieën te ontwikkelen om het ruimtekerkhof schoon te vegen.

Nog 'n keer gespot


Klik pic voor vergroting.

zondag 25 februari 2007

Beastie Boys op Werchter 2007


Op de officiële websites van de Beastie Boys en Faithless valt te lezen dat beide acts te zien zullen zijn op het Rock Werchter festival in België. De Beastie Boys zullen op donderdag 28 juni als headliner op het festivalprogramma staan, Faithless op de afsluitende dag, zondag 1 juli. Net als Roskilde weet ook Rock Werchter met haar voorlopige programma te imponeren, want naast de Beastie Boys en Faithless is ook al bekend dat Muse, The Chemical Brothers en Pearl Jam zullen spelen op Rock Werchter 2007.
Ik wil erheen!!!
Wie ook??????
Greets Riller!

zaterdag 24 februari 2007

vrijdag 23 februari 2007

Heilige Vrijdag


Wat doe je als er een super irritant persoon achter je staat bij de check in op het vliegveld:

1. Doe de tas van je laptop open
2. Neem je laptop eruit
3. Start je computer op
4. Wees er zeker van dat de persoon achter je het scherm kan zien
5. Hou z'n aandacht ten alle tijde gericht op je beeldscherm
6. Doe je ogen dicht en richt je hoofd richting de hemel
7. Open vervolgens deze link:

http://www.thecleverest.com/countdown.swf

Have a great weekend!
A saleem Alaikum

vrijdag 16 februari 2007

Lauwe Pis

"Ze maken mij de pis niet lauw
Het heeft tieten, zit te zeiken, 3 keer raden.. ja een vrouw!
Ze maken mij de pis niet lauw
Ik ben een beetje misselijk 'k hoop dat 'k het binnen hou"

...
Beluister hier een fragment van de carnavalshit van Theo Maassen!

Ballefruttersgat

Wist je dat Eindhoven met Carnaval Lampengat heet? Of Nijmegen Knotsenburg?
Wat dacht je van Papgat, Kwakveen, Knienenburg of Knarregat.

Hier een overzicht van Plaatsnamen met Carnaval (lekker belangrijk).

woensdag 14 februari 2007

dinsdag 13 februari 2007

"Things we like"

hallo allemaal,

gisteren heb ik een nieuw blog gelanceerd met design kunst en technologie linkjes.

Tot snel;)

Guido

The Corporation

the corporation

WINNER OF 26 INTERNATIONAL AWARDS!

10 Audience Choice Awards including the 2004 Sundance Film Festival.


Provoking, witty, stylish and sweepingly informative, THE CORPORATION explores the nature and spectacular rise of the dominant institution of our time. Part film and part movement, The Corporation is transforming audiences and dazzling critics with its insightful and compelling analysis. Taking its status as a legal “person” to the logical conclusion, the film puts the corporation on the psychiatrist’s couch to ask “What kind of person is it?” The Corporation includes interviews with 40 corporate insiders and critics - including Noam Chomsky, Naomi Klein, Milton Friedman, Howard Zinn, Vandana Shiva and Michael Moore - plus true confessions, case studies and strategies for change.

source

dinsdag 6 februari 2007

'Nu Of Nooit'


21 Eyes of Ruby + Darlingdays + Draztic Lee Spaztic + Eshilo + Trespass in de Nieuwe Nor, vrijdag 09.02.07 a.s.

wie komt er mee?
grtz
GU

zaterdag 3 februari 2007

Vista Kick Ass!

eerste impressie: kix!

vooral het scrollen in 3D...

greets bUrt

donderdag 1 februari 2007

Uit de oude doos


"Het Kegelpaleis" Carnaval 1993.