maandag 5 maart 2007

"I am the Law!"

In het Verenigd Koninkrijk worden burgers op straat in de gaten gehouden door camera's, die zijn verbonden met een commandopost. Binnenkort zal er aan de camera's een luidspreker worden toegevoegd, zodat vanuit de commandopost gereageerd kan worden op overtredingen op straat.


Enkele dagen geleden scheurden twee meisjes in het Noord-Engelse Middlesborough twee bladzijden uit een tijdschrift en gooiden die weg. Plotseling riep een boze stem hen op om het papier in de daarvoor bestemde bak te deponeren. De hele straat kon de berisping volgen.
Middlesborough is de eerste Engelse stad met luidsprekers aan de camera's, maar binnenkort zullen er in vier steden soortgelijke systemen worden geplaatst. Als de proef gunstig verloopt zal de rest van het land volgen.
Ook wil men apparatuur gaan plaatsen waarmee gesprekken kunnen worden afgeluisterd, om zo misdaden te kunnen stoppen voordat zij begaan zijn. In Nederland wordt deze techniek al getest.

De camera's in Heerlen hangen er al, nu nog een luidspreker ernaast en een richtige Heerlenaar in de commandopost die in het dialect tegen je begint te (raas)kalle als je een peuk op straat gooit..

2 opmerkingen:

gu zei

oh ja fantastisch:((

nou, als het zover is kunnen we allemaal tesamen papiertjes weggooien op straat en de nieuwe speakers testen;) ...kijken of surround functie werkt...

nee, BAH! This is it - post modern control... Misschien kunnen we nog een beetje reclame draaien...Of een remote uitvinden om ze zachter te zetten...

grtz from berlin
G

Feer zei

real live simulatie:

He tuuup, ja jij jong!Enne?raap die peuk eens op auwhoer niet jong!Zoek je problemeh of wat... moekefoek!