maandag 22 oktober 2007

Force-feedback vest

Na force-feedback stuurtjes en controllers vond de Amerikaanse arts Mark Ombrellaro het tijd voor wat nieuws. Hij bedacht een vest, waarmee schietspellen wel heel echt worden.
Ombrellaro’s bedoeling was aanvankelijk niet om een gameaccessoire te maken. Het vest was eigenlijk bedoeld voor medische doeleinden. Tijdens de E For All Expo bleek een aangepaste versie van het vest, genaamd het ‘3rd Space Vest’ echter ook populair onder gamers.

Het bewerkte vest werkt met perslucht en is speciaal bedoeld voor first-person shooters. Wanneer een speler geraakt wordt in een shooter, zorgt de perslucht in het vest voor een lichte klap op de plek waar het spelpersonage geraakt wordt.
Het 3rd Space Vest wordt in november in Amerika gelanceerd voor 189 dollar. Het pak zal te koop zijn met Call of Duty en een niet nader genoemde andere titel. Er is ook een nieuwe versie in ontwikkeling, die speciaal wordt toegerust voor is voor racegames en vliegsimulators. Deze tweede versie moet begin volgend jaar af zijn.

Geen opmerkingen: