woensdag 28 november 2007

MBO

Zeker 75.000 werklozen die in de bijstand zitten krijgen de komende jaren de kans om een MBO-diploma te 'behalen' zonder dat zij er ook maar 1 seconde voor op school hoeven zitten, aldus het AD. Volgens het dagblad gaan de Sociale Dienst, het CWI en uitkeringsinstantie UWV deze methode vanaf volgend jaar actief gebruiken om zo veel mogelijk werklozen aan het werk te krijgen.
Omdat het makkelijker is om aan een baan te komen met een diploma, gaan de instanties de papiertjes uitdelen aan steuntrekkers die daar nooit voor hebben geleerd.
Een diploma is essentieel op de steeds sneller veranderende arbeidsmarkt, zegt directeur Erik Kaemingk van Kenniscentrum EVC. 'Mensen werken niet meer een leven lang bij dezelfde baas. Ze komen op straat door een reorganisatie of moeten om een andere reden op latere leeftijd een andere baan zoeken. Een diploma helpt dan.'
In 2002 kregen 2.000 werklozen op deze manier een diploma, dit jaar zijn het er 10.000. Om te bepalen of iemand een MBO-diploma waard is, wordt gekeken naar werkervaring.
Bron: zibb.nl

Geen opmerkingen: