dinsdag 5 mei 2009

GeoCities the end

Zoekgigant Yahoo trekt later dit jaar de stekker uit haar GeoCities-dienst. Hiermee komt een stukje internetgeschiedenis ten einde, aangezien GeoCities één van de grootste aanbieders van gratis websites was.
GeoCities werd in 1994 opgericht en was één van de eerste plekken waar internetters terecht konden voor het makkelijk en gratis maken van een eigen site. In 1999 werd het bedrijf overgenomen door Yahoo voor het bizarre bedrag van 2,9 miljard dollar. GeoCities had toen 1,1 miljoen gebruikers, maar had toen al haar piek bereikt.
GeoCities kreeg onder internetgebruikers in de loop der jaren een steeds slechter imago. Homepages van gebruikers waren vaak lelijk en druk, en bedolven hun bezoekers onder de advertenties. Met de opkomst van moderne gratis of goedkope webhostingdiensten nam de aantrekkingskracht van GeoCities bovendien steeds verder af.
Het is momenteel al niet meer mogelijk om een GeoCities-profiel aan te maken. Aankomende zomer geeft Yahoo meer informatie vrij over de uiteindelijke sluiting van de dienst.



De eerste HMC pagina's werden 9 jaar geleden online gezet bij Geocities. Cyrille's pdsaanmelding, zie Links, is nog gehost bij Geocities. Gerard heb jij niet nog een website van de 'Gebraden Haan' op Geocities staan?

Geen opmerkingen: