vrijdag 13 januari 2012

Gegevens ruim 300.000 Nederlanders gelekt

AMSTERDAM – De gegevens van 315.000 gebruikers van de websites beauty.nl en recreatief.nl zijn gelekt. Er staan tientallen adresgegevens van Nederlandse Kamerleden en ambtenaren tussen.

Dat ontdekte de website Security.nl vrijdag. Het gaat om 230.000 e-mailadressen van gebruikers van recreatief.nl en 85.000 e-mailadressen die bij beauty.nl waren geregistreerd.

Verder zijn adresgegevens, namen, telefoonnummers, geboortedata en wachtwoord-hashes bekend gemaakt.

Onder meer e-mailadressen van twaalf Tweede Kamerleden stonden bij de websites geregistreerd. Van PVV-Kamerlid Hero Brinkman staan ook zijn privé e-mailadres en adresgegevens in het bestand vermeld.


Verrast

Brinkman laat aan NU.nl weten nog van niets te weten. "Je verrast me hiermee. Maar als dat klopt, is het niet zo netjes."

Het Kamerlid gaat uitzoeken om welke gegevens het precies gaat, maar denkt niet dat hij er iets tegen kan doen. "Zo gaat dat helaas. Het internet is niet altijd veilig."

"Als het echt alleen om mijn adres en eventueel telefoonnummer gaat, ach. Ondertussen weet iedereen in de wereld wel waar Hero Brinkman woont. Daar maak ik me niet zo druk om."


Ambtenaren

In het bestand staan ook namen, adresgegevens en e-mailadressen van medewerkers van de ministeries van Defensie en van Economische Zaken bekend gemaakt.

Eind december zette hackersbeweging Anonymous de privégegevens van 270 Nederlanders online. Ook daar was een PVV-kamerlid bij, toen ging het om Marcial Hernandez.

Geen opmerkingen: