donderdag 25 januari 2007

donderdag 18 januari 2007

woensdag 17 januari 2007

So you think you're a gamer?

Mocht je zelf denken dat je een absolute game-expert bent, dan moet je zeker ff deze "Ultimate Game Quiz" doen.

Prei Polka

De preimeid, ze bestaat echt en ze is Fins!



Klik hier, hier en hier voor een echte preihoer en hier voor the original.
Nog niet genoeg? Klik dan hier voor de ringtone. >:-P

dinsdag 16 januari 2007

zaterdag 13 januari 2007

donderdag 11 januari 2007

Herverherverbouwen


Een 20-jarige bouwvakker is donderdagmiddag op de Buiksloterdijk in Amsterdam-Noord gewond geraakt toen een 5 meter hoge steiger waarop hij stond, omviel. Dat gebeurde vermoedelijk door de harde wind, liet een politiewoordvoerder weten. De man is met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis. Hij was wel aanspreekbaar.

De bouwvakker ging rond 15.00 uur de steiger op om te kijken of die stevig stond en bestand was tegen de storm. Dat bleek echter niet zo te zijn want toen hij erop klom, viel het bouwwerk om.

Greets!!

Tien herhaalt 'lijkensnij show'

TV-zender Tien gaat op verzoek van de kijkers nog een keer het programma Anatomie voor Beginners uitzenden. De zender zegt honderden mailtjes en telefoontjes te hebben gehad van mensen die de uitzending nog eens willen zien. De herhalingen zijn vanaf 29 januari om 22.30 uur op Tien.
Anatomie voor Beginners werd op 6 januari uitgezonden en deed veel stof opwaaien. CDA-kamerlid Atsma liet zelfs weten dat hij ''over zijn nek ging'' van de show.

In het programma ontleden de Duitse professor anatomie Gunther von Hagens en de Britse patholoog John A. Lee het menselijk lichaam. Er is een aantal ontledingen te zien op basis waarvan Von Hagens de vier grote anatomische systemen behandelt die ons leven beheersen: het zenuwstelsel, de ademhaling en bloedcirculatie, de spijsvertering en het voortplantingssysteem.

woensdag 10 januari 2007

Duur Appeltje

"iPhone combines three products - a mobile phone, a widescreen iPod and a breakthrough Internet communications device."

Na ruim vijf jaar geruchten en tig (fake) ontwerpen is het gister dan toch echt gebeurt: Apple heeft de iPhone aan de wereld gepresenteerd.

Enkele specs: Een 3.5inch touchscreen display (480 x 320 pixels) met 'afstands sensor' zodat het touch-gedeelte van het display vanzelf uit gaat als je het toestel tegen je gezicht drukt om te bellen. Ook wordt het scherm automatisch aangepast als je de iPhone kantelt.
De iPhone heeft een 2 megapixel camera en is in twee uitvoeringen te koop, met 4GB of 8GB. Verder een quadband GSM met Bluetooth, EDGE en WiFi onboard. Dat alles in een apparaatje van 11.6mm dun.
Als OS heeft Apple gekozen voor OS-X en standaard wordt ie ook uitgerust met Google Maps, Widgets, Safari, Yahoo push-mail en uiteraard iTunes.

De prijs is ook 'des Apples'. In de VS gaat de 4GB versie, met tweejarig abonnement 499 dollar kosten, terwijl de 8GB versie nog 100 dollar duurder wordt. Hij komt daar in Juni op de markt. Wij moeten nog een paar maanden langer wachten, tot ergens in Q4 van dit jaar..
Meer pics klik hier


dinsdag 9 januari 2007

Schenk maar bij!

Roken tegen dronkenschap

Ratten die 'roken' worden minder snel dronken dan ratten die niet 'roken'. Maar ondertussen krijgen ze wel evenveel schadelijke stoffen in hun lijf, schrijven onderzoekers in het blad Alcoholism: Clinical and Experimental Research.

Roken is dodelijk en drank maakt meer kapot dan u lief is. Veel erger kan het niet worden, denk je dan. Toch wilden Texaanse neurowetenschappers eens onderzoeken wat er gebeurt als nicotine en alcohol tegelijkertijd worden genuttigd.

Ze gebruikten daarvoor geen studenten, maar 81 vrouwtjesratten. De dieren kregen zowel alcohol als nicotine toegediend. De hoeveelheid nicotine varieerde, van 0 tot 6 milligram per kilogram rattengewicht.
Bij een nicotinestoot vanaf 0,5 milligram per kilo gebeurde er iets. De ratten die zoveel of meer hadden 'gerookt', hadden minder alcohol in hun bloed. Bij 6 milligram nicotine was de alcoholconcentratie zelfs met de helft verminderd.
Volgens de onderzoekers komt dat doordat nicotine ervoor zorgt dat de maag minder snel geleegd wordt. De alcohol blijft daardoor langer hangen en wordt voor een deel al in de maag afgebroken, nog voordat-ie het bloed bereikt. Drinkers die roken worden daardoor minder snel dronken dan drinkers die niet roken. Tenminste, als mensen hetzelfde reageren als ratten.
Volgens de Texanen betekent dit natuurlijk niet dat drinkers vooral vrolijk moeten gaan roken, zodat ze ongehinderd kunnen blijven tanken. Ook al bereikt een deel van de alcohol niet het bloed, er worden wel afvalproducten gemaakt en die zijn eveneens schadelijk, aldus de onderzoekers.

woensdag 3 januari 2007

Supersnel internet

Onderzoekers hebben een organisch materiaal ontwikkeld waarmee gegevens tot 37.500 keer sneller kunnen worden verzonden dan over een traditionele ADSL-verbinding. Dat meldt de Katholieke Universiteit Leuven.

Het materiaal zou toegepast kunnen worden in modems die gebruikt worden in combinatie met optische kabelverbindingen. Dergelijke verbindingen werken met lichtsignalen, en zijn veel sneller dan de traditionele koperdraden. Een modem zet de lichtsignalen om in data waar de computer mee overweg kan.
De modems die op dit moment worden gebruikt bij optische verbindingen, bevatten doorgaans een niet-organisch materiaal. Het organische materiaal dat de wetenschappers hebben ontwikkeld, is veel lichtgevoeliger, en kan dus veel snellere verbindingen bewerkstelligen.

De wetenschappers spreken over een "revolutionaire doorbraak voor de mogelijkheden van informatietransport."

dinsdag 2 januari 2007