vrijdag 7 augustus 2009

Ill Communication Remastered

Gierende banden, rennende en springende politiemannen met dikke jaren zeventig snorren, foute zonnebrillen en dito kapsels vliegen over je scherm. Cochese, Bobby, The Rookie en The Chief zijn de hoofdrolspelers van deze "action-packed" en satirische videoclip van 'Sabotage', geregisseerd door Spike Jonze, iemand die al bekend was met de capriolen van de Beastie Boys. Het album waar het nummer van afkomstig is, is nu opnieuw in geremasterde versie uitgebracht, inclusief bonus-cd.



Het album was een samenraapsel van hun punkerfgoed, rap, hiphop, funk en jazz dat fijn verwoven in elkaar stak en eigenlijk nog steeds steekt. "Ill" blijft een overwegend jaren negentig sfeer met zich meedragen, maar tracks als 'Sure Shot' en 'Sabotage' blijven hun recht voor zijn raap impact behouden. Geremasterd komen ze iets beter uit de verf, maar het is nu ook weer niet zo dat het geluid geheel uit elkaar getrokken is en deze BB-anthems een heel stuk helderder klinken. De muur van geluid die op het origineel op je af kwam heeft nu enkele gaten gekregen waardoor er wat meer balans te vinden is in sommige stukken, maar de muzikale chaos op de achtergrond blijft aanwezig. Voor tracks als 'Tough Guy' en 'Heart Attack Man' jammer, aangezien die wel een betere verdeling van geluid konden gebruiken. In de jazzy en funky composities zijn de verbetering wel beter hoorbaar.

De bonus-CD is heel aardig en kent enige goede remixen van 'Sure Shot', 'Root Down' en 'Get It Together'. Verder staan er o.a. nog live-registraties op van 'Heart Attack Man' en 'The Maestro'.
Bron: fok

Geen opmerkingen: