woensdag 23 december 2009

dinsdag 22 december 2009

Hoezo dubbelleven?..

MARTIN VAN DEN HEUVEL :
SCHAAKMAT IN KALMUKIË
ISBN: 9789075323870
94 pagina's
Verschijningsdatum: 2000
Prijs: €12.45

OVER DIT BOEK:
Martin van den Heuvel is al jaar en dag een van onze beste Oost-Europa-kenners. In dit boek bericht hij over het verre Kalmukkië waar hij als verkiezingswaarnemer aanwezig was. In deze stepperepubliek heerst FIDE-president Kirsan Iljoemzjinov als een dictator. Dankzij duistere gelden uit Moskou en de uitbuiting van de eigen bevolking heeft Iljoemzjinov een internationaal schaakimperium met als hoofstad Chess-City kunnen opbouwen en speelt zijn eigen voetbalclub in de hoogste regionen van de Russische competitie.

Martin van den heuvel klaagt de president van Kalmukkië en de internationale schaakwereld aan wegens het negeren van deze grove schendingen van de mensenrechten. In dit boek toont Van den Heuvel aan hoe het corrupte regime omgaat met hen die kritische geluiden laten horen. De journaliste Larissa Joedina betaalde hiervoor met haar leven. Martin van den Heuvel brengt de Internationale Schaakfederatie in een bedenkelijk daglicht en concludeert dat er voor het westen nog veel werk ligt in Zuid-Rusland.

Een aangrijpend en schokkend bericht over ontoelaatbare wantoestanden waarin ook Nederlandse belangen zijn verstrengeld.

Lees meer >
Martin van den Heuvel
Geschonden ringen. Commercialisering en corruptie in de Olympische wereld
ISBN:9789059110412
€12.45

maandag 14 december 2009

dinsdag 8 december 2009

dinsdag 1 december 2009

Nog 6 maandjes wachten!!




HOOOOOOOLLAAAAAND!!!
Het is nu officieel nog 6 maandjes wachten tot het WK 2010 begint, ik kan niet wachten tot vrijdag, de loting, dan hoor ik eindelijk tegen wie we loten in de poul fase. Het nederlands elfal logeert in het Hilton in Sandton om de hoek waar ik werk, dus ik zal de boys regelmatig proberen op te zoeken, dus wie weet zie je wel een blije kop op tv die verdacht veel op die van mij lijkt!lol
Ik ben er al klaar voor, hier zijn ze er (ahum) bijna klaar voor, ben al bezig met mijn oranje campagne...Johannesburg zal oranje kleuren als t aan mij ligt!

maandag 30 november 2009

vrijdag 27 november 2009

Guck aus heute abend !

Uit een gevangenis in het Duitse Aken, net over de grens bij Kerkrade, zijn donderdag twee zware criminelen ontsnapt [het gaat om de 50-jarige Michael Heckhoff en Peter Paul Michalski, 46/CS]. Dat meldt de Duitse politie. De mannen overmeesterden rond 19.30 uur een cipier en een poortwachter. Buiten gijzelden ze een taxichauffeur en dwongen ze hem naar de plaats Kerpen te rijden. Daar stapten ze met de chauffeur in een tweede taxi en reden ze naar Keulen. Toen ze bij het hoofdstation van Keulen waren aangekomen, vluchtten de twee mannen de binnenstad in.

Peter Paul Michalski (46, links) en Michael Heckhoff (50)

Die is door de politie volkomen afgegrendeld. Vliegvelden en treinstations worden extra bewaakt. De twee criminelen zijn nog voortvluchtig.
De mannen zijn volgens een politiewoordvoerder bewapend. Een van de twee zou vastzitten voor moord, de ander voor poging tot moord. Bij de zoektocht naar de twee zou ook de Nederlandse politie betrokken zijn geweest.
De politie in Duitsland waarschuwde mensen geen actie te ondernemen tegen het „ruwe en meedogenloze” duo.

(ANP/DPA)

dinsdag 24 november 2009

Clash of the Titans



A remake of the 1981 film version of the myth of Perseus and his quest to battle both Medusa and the Kraken monster in order to save the Princess Andromeda.

zondag 22 november 2009

Gotcha! pics





Klik hier voor meer pics.

vrijdag 20 november 2009

donderdag 19 november 2009

woensdag 18 november 2009

maandag 16 november 2009

Biertjuhh?




Hallo..

Wie heeft er komende zaterdag zin om gezellig wat te drinken in de stad? Lijkt me leuk om weer eens in groepsverband wat te nuttigen.. ; )

zaterdag 14 november 2009

MODERN WARFARE 2 SUCKS!!!!!

Om deze stille zaterdag te doorbreken, hier een game gerelateerd nieuwtje. Politici en critici zullen genieten van onderstaande video, waarop te zien is hoe een jongen compleet flipt nadat hij 17 uur achter elkaar Modern Warfare 2 heeft gespeeld.

Maaruh, hij is echt vet ;)

vrijdag 13 november 2009

06112009

40 Kills From Friday the 13th

Vrijdag de dertiende wordt als een ongeluksdag beschouwd, wegens de combinatie van vrijdag en dertien. Een van de verklaringen is dat vrijdag de dag is waarop Jezus werd gekruisigd, een ongeluksdag dus. Als die dag dan ook nog samenvalt met het ongeluksgetal 13, moet deze dag dus wel extra ongeluk veroorzaken.

donderdag 5 november 2009

maandag 2 november 2009

zondag 1 november 2009

Uit de ouwe doos


Feestje op de Laander.

vrijdag 30 oktober 2009

Paranormal Activity



After a young, middle class couple moves into what seems like a typical suburban “starter” tract house, they become increasingly disturbed by a presence that may or may not be somehow demonic but is certainly most active in the middle of the night. Especially when they sleep. Or try to.

maandag 26 oktober 2009

Wie gaat verder nog?

Luitjes,

Laat even a.s.a.p. iets weten als je meegaat naar Gotcha.
[vrijdag 20 november]
In loop van deze week willen we gaan reserveren.

Groet, Roedie

COD:MW2

zondag 25 oktober 2009

maandag 19 oktober 2009

Gotcha! 20 november in Maastricht

The Gotcha! Allstars: het beste van 20 jaar Gotcha!

De Haarlemse funkband begint deze maand met toeren.

Eind 2008. In een Haarlemse kroeg vindt een geheimzinnige meeting plaats. In een afgeschermd hoekje zitten 8 mannen, die elkaar duidelijk goed kennen maar lange tijd niet samen zijn geweest, iets met elkaar te bespreken. Hier zit de succesvolle begin jaren negentig line-up van één van Nederlands meest spraakmakende bands: Gotcha!

Er wordt gesproken over vroeger, over nu, maar vooral over de toekomst; een Gotcha! reünie- tour. Er wordt gelachen, er wordt geproost en er wordt een plan gemaakt. De volgende dag geeft (mede-)oprichter Ro aan dat ie er wegens omstandigheden niet bij kan zijn. Klaar, zonder Ro gaat het niet door, jammer dan.

Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan. "We kwamen die avond bij elkaar en dat voelde meteen goed, alsof een stel broers elkaar na een lange tijd weer zag.", aldus drummer Martijn Bosman. De koppen gaan weer bij elkaar en dan komt het hoogste woord eruit; Gotcha! gaat toch weer spelen, maar dan onder de naam Gotcha! Allstars.

Het beste van 20 jaar Gotcha! zal samensmelten in de Gotcha! Allstars. Naast de originele leden, zullen ook leden uit latere Gotcha! bezettingen, zoals Pieter Both en Koen Lommerse van Beef, van de partij zijn. "Ook voor Ro zal er altijd een mic klaar staan", zegt zanger/rapper E1 Ten.

In samenwerking met We Funk Music is er een korte tour geboekt die eind 2009 zal plaatsvinden. En dat is nog niet alles. Suburban Records zal de eerste twee albums, "Words & Music From Da Lowlands" en "Gotcha! Gotcha!" rond die tijd opnieuw uitbrengen.

vrijdag 20 november | muziekgieterij maastricht | doors open 20:00 uur | price 17,50

Bron: musicfrom.nl

vrijdag 16 oktober 2009

"We Did This For The Show"

Een 6-jarig jongetje in de Verenigde Staten van wie werd gevreesd dat hij in een op drift geraakte heliumballon zat, is levend teruggevonden. Falcon Heene had zich verstopt in een doos in de zoldergarage bij hem thuis in Fort Collins (Colorado).

De rondvliegende ballon zorgde in de VS voor grote ophef. Helikopters volgden de ballon, terwijl autoriteiten studeerden op een manier om het gevaarte veilig aan de grond te krijgen.

Na een zachte landing op een grasveld werd het jongetje niet aan boord aangetroffen.

Op de vraag van een journalist waarom het jongetje niet kwam toen hij werd geroepen, antwoordde het joch echter: "Jullie zeiden toch dat we dit voor de show deden?"

dinsdag 6 oktober 2009

pics 25092009

Klik hier voor de fotokes.

maandag 5 oktober 2009

Galway (be)for(e) Christmas





Hey people,

Leip en ik gaan dit jaar voor de kerst naar Galway. Van 18 t/m 22 december.
Als iemand zin heeft om mee te gaan, zouden we dat uiteraard chill vinden!




We hebben relaxede kamers geboekt in het Clybaun Hotel, vluchten zijn er ook nog en redelijk goedkoop rond de 130 EYPO per persoon voor heen en terugvlucht. Clybaun heeft kamers voor 50 EYPO per nacht. Voor de zekerheid ff de site:





Brit overleeft mislukte bungeejump!





www.nu.nl

zaterdag 3 oktober 2009

zondag 27 september 2009

Surrogates



Set in a futuristic world where humans live in isolation and interact through surrogate robots, a cop (Willis) is forced to leave his home for the first time in years in order to investigate the murders of others’ surrogates.

zaterdag 26 september 2009

Uncharted 2: Among Thieves



De absolute PS3 jawdropper van het jaar (mits je van 3rd person action adventure shooters houdt natuurlijk). De tranen springen me echt in de ogen, ben vandaag opnieuw begonnen met het ongelofelijke deeltje 1, het eerste spel sinds jaren dat ik voor een 2de keer wil uitspelen.

Maar deze PS3 exclusieve is de reden waarom ik al jaren game, fucking hell wat is me dit leip gemaakt! Bekijk deze low-res review maar eens, en huiver bij de gedachte als je dit op 42" full HD zou zien ;)

Voor de kerstdagen komt ook nog een PS3 bundel met deze ubergame, en een 250GB PS3 als je de geruchten mag geloven. Deel 1 haal je dan gewoon voor 20,- ff erbij!

Charlie Oscar Delta: Mike Whiskey 2



Vol dol knepperen ;)

donderdag 24 september 2009

Dure whisky

Een 157 jaar oude fles Scotch whisky, gebotteld in 1850 werd vorige week op een veiling verkocht voor 29.000 pond (41.640 euro). De single malt whisky van het merk Bowmore, werd door het veilinghuis McTear in Glasgow verkocht aan een anonieme telefonische bieder. Die bood uiteindelijk meer dan de firma Bowmore zelf, die graag de bijzondere en oude fles whisky die men er ooit 157 jaar geleden had gedestilleerd. De whisky zit in een met de hand geblazen groene fles, nog verpakt in een originele kartonnen doos en het geheel was in een uitzonderlijk goede staat, tot een week voor de veiling. De kurk was namelijk in de whisky geschoten, zodat de nieuwe eigenaar wat ‘renovatiewerk’ aan deze bijzonder zeldzame fles met laten verrichten. De destilleerderij Bowmore, die gevestigd is op het eiland Islay, aan de Schotse westkust, wilde de fles dolgraag hebben om ze de fles terug te brengen naar de plek waar het ooit 157 jaar geleden was gedestilleerd.

woensdag 23 september 2009

Bijna vrijdag..

Hey hallo people!

't Is bijna vrijdag dus bij deze een update.

Voor de zekerheid: Grieks restaurant El Greco op het Pancratiusplein, precies het gebouw waarin vroeger Fellini's zat.

Tot nu toe zijn we met ruim 11 personen, dus ik denk dat ik een tafel voor 12 ga reserveren, just tobi sure.
Het meeste relaxede tijdstip is 20:00 uur lijkt me, dan heeft bijna iedereen een beetje tijd na het werk.

Hopelijk is het mooi weer anders gaan we gewoon lekker binnen chillen.

Tot vrijdag!
Ik ga ervan uit dat iedereen die gereageerd heeft van de partij is, mocht er toch iets tussen zijn gekomen, laat het dan ff weten ivm reserveren.

Groeten Riller

zondag 20 september 2009

Tsechie 2003

Hieronder een reactie van Vreselijke Hubert op onderstaande posts:
"Op de voorgrond twee lelijke honden. Op de achtergrond mijn auto op de sleepwagen, omdat onderweg naar Praag in 2003 de distributieriem het begaf. Er rust blijkbaar een vloek op dat ritje :-)"

Tsechie 2001

In Maart 2001 togen Dhr F Vandervelde en o.g. voor het eerst naar Praag.
Geinspireerd door de vorige topic, wil ik vermeldden dat ik ondertussen al 3 keer met pech heb gestaan onderweg van of naar Praag. En daar hoorde onderstaand ongeluk niet bij omdat dit in Praag zelf gebeurde. Een uur of vier na onze eerste aankomst vlogen we voole gaaas uit de bocht, midden in de stad. Wat een avontuur! en begin van vele supertripjes. Hmc 's tweede buitenlandreis sinds Blankeberge binnenkort ?
Aangeziern het niet lukte de auto uit de bomen te krijgen zijn we maar naar huis gegaan om te slapen. Vrienden van de chauffeur (en nu ook van ons) hadden de auto er maar uitgehaald voor hem en voor de deur gezet terwijl wij sliepen..Hij was ook al wat uitgedeukt.Kom daar maar eens om bij de wegenwacht. Verder nog een foto van Restaurant Don Corleone. Dit werd na sluiting een clandestiene juice bar;-) annex kroeg. Check your head('92), beasties was een van de meest recente cd's toen daar. Voelde je meteen thuis.







zaterdag 19 september 2009

Tsjechië 2009 !











Het land van de halve liters is echt fantastisch!

Jullie krijgen allemaal de groeten van Ronski!

En om de traditie (blijkbaar) hoog te houden,
hadden we, net als Rila & Feer, autopech!
Met nog zo'n 150km te gaan, vol op de linker strook (3 baans) met 130km/h, had ik de schakelpook los in de handen..

Maar wat een mooi land zeg!


Groeten Kim & Bart!

nou nog lekker een weekje thuis vakantie vieren :D

dinsdag 8 september 2009

Klink biedt opening aan kleine horeca

DEN HAAG - Het kabinet bespreekt vrijdag een voorstel van minister Ab Klink (Volksgezondheid) voor een onderzoek naar ventilatiesystemen.

Als uit dat onderzoek blijft dat die systemen goed werken, is in daarmee uitgeruste kleine cafés geen apart rookhok nodig en mag er gewoon weer worden gerookt, aldus goedingelichte bronnen in Den Haag over deze ''opening naar de kleine horeca'' van Klink.

De bewindsman kondigde twee maanden geleden aan dat hij de wetgeving op het rookverbod in de horeca zou repareren.

Tot twee keer toe verleende een rechter vrijspraak aan kleine kroegen zonder personeel van overtreding van het rookverbod. Klink gaf aan dat hij hoe dan ook vasthoudt aan een algemeen rookverbod in de horeca.
Maar kleine cafés zonder personeel hadden deze zomer niets te vrezen als er werd gerookt. De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) schortte de controles op naleving van het rookverbod op. Onduidelijk is of de VWA die draad weer oppakt.
Bron: Nu.nl

maandag 7 september 2009

Mobile upload


Facebook

Is ook lastig allemaal; e-mail, personal message, public massage...


Click picture to enlarge

zaterdag 5 september 2009

gratiz!


Print dit uit voor een gratis worstje op Robodonien!

zondag 30 augustus 2009

support your local zorbot this september

voor als je deze nazomer nog zin hebt in kunst en technologie. Ik sta op deze festivals (jezus dat klinkt kut zeg, kunst en technologie):

http://2009.gogbot.nl/programma/youngblood.html


http://robodonien.de/

die laatste is denk ik het leukst met veel punkacrobaatjes, maar op gogbot treed alec empire (atari teenage riot) op



daarna ga ik denk ik maar eens een ander beeld maken

donderdag 27 augustus 2009

Cultura Nova

Van vrijdag 28 augustus t/m zondag 6 september vindt voor de 19de keer het jaarlijks zomerfestival Cultura Nova plaats in Heerlen en omgeving. Dit jaar staat het beeldend theaterfestival in het teken van het thema Metamorfose: een gedaanteverwisseling of transfiguratie, een verandering van vorm, structuur, karakter, verschijning of omstandigheid.

Het festival opent vrijdagavond 28 augustus in hartje Heerlen met het grootse buitenspektakel - en Nederlandse primeur – TRANSITion van de Duitse theatergroep PAN.OPTIKUM. Aansluitend is er een gevarieerd en grensoverschrijdend programma van theater, dans, film, muziek en beeldende kunst op bijzondere locaties te zien.
Download hier de CulturaNova '09 Programma Brochure.

maandag 24 augustus 2009

Copywrong!

Do not download this movie!

vrijdag 21 augustus 2009

AVATAR



Jake is een gewonde oorlogsveteraan in de toekomst, die onvrijwillig met enkele anderen naar de planeet Pandora wordt gebracht om deze te koloniseren voor de mensheid op Aarde. Deze planeet wordt bewoond door de Na'vi, een mens/machine-achtig ras met hun eigen taal en cultuur.

donderdag 20 augustus 2009

District 9



An extraterrestrial race forced to live in slum-like conditions on Earth suddenly find a kindred spirit in a government agent that is exposed to their biotechnology.

vrijdag 14 augustus 2009

PinkPop Classic

Hoi.

Wie gaat er nog meer naar PinkPop Classic?




Wij (Kim & Bart) gaan!

zondag 9 augustus 2009

50 Cent Game

50 Cent: Blood on the Sand Smack Talk Montage

Fire in the motherfuckin' hole bitches!

vrijdag 7 augustus 2009

Wat niet te kijken in een vliegtuig

Lekker onderweg en dan even 'n filmpje meepakken in het vliegtuig..

Ill Communication Remastered

Gierende banden, rennende en springende politiemannen met dikke jaren zeventig snorren, foute zonnebrillen en dito kapsels vliegen over je scherm. Cochese, Bobby, The Rookie en The Chief zijn de hoofdrolspelers van deze "action-packed" en satirische videoclip van 'Sabotage', geregisseerd door Spike Jonze, iemand die al bekend was met de capriolen van de Beastie Boys. Het album waar het nummer van afkomstig is, is nu opnieuw in geremasterde versie uitgebracht, inclusief bonus-cd.



Het album was een samenraapsel van hun punkerfgoed, rap, hiphop, funk en jazz dat fijn verwoven in elkaar stak en eigenlijk nog steeds steekt. "Ill" blijft een overwegend jaren negentig sfeer met zich meedragen, maar tracks als 'Sure Shot' en 'Sabotage' blijven hun recht voor zijn raap impact behouden. Geremasterd komen ze iets beter uit de verf, maar het is nu ook weer niet zo dat het geluid geheel uit elkaar getrokken is en deze BB-anthems een heel stuk helderder klinken. De muur van geluid die op het origineel op je af kwam heeft nu enkele gaten gekregen waardoor er wat meer balans te vinden is in sommige stukken, maar de muzikale chaos op de achtergrond blijft aanwezig. Voor tracks als 'Tough Guy' en 'Heart Attack Man' jammer, aangezien die wel een betere verdeling van geluid konden gebruiken. In de jazzy en funky composities zijn de verbetering wel beter hoorbaar.

De bonus-CD is heel aardig en kent enige goede remixen van 'Sure Shot', 'Root Down' en 'Get It Together'. Verder staan er o.a. nog live-registraties op van 'Heart Attack Man' en 'The Maestro'.
Bron: fok

Klok vannacht

maandag 3 augustus 2009

Bijna 15 jaar geleden...

Hey vrienden!

Het is 25 september 2009 as. alweer 15 jaar geleden, dat Jaapie overleden is..

15 jaar....
Misschien wel een goede gelegenheid om met z'n allen een hap-
je te gaan eten cq drinken.

Het plan is om lekker bij Grieks restaurant "El Greco" in Heerlen te gaan eten.
Met een beetje geluk kunnen we buiten zitten.
Gu, Leip en ik zijn afgelopen zaterdag gaan checken hoe het smaakt bij deze Griek en we waren alledrie zeer tevreden!

Leuk feit is, dat ik iemand van de bediening ken en voor ons de formule van allerhande voorgerechten kan worden geregeld ipv standaard
Gyros en Suflaki, errrrug lekker dus!

Laat allemaal ajb even weten of dit een strak plan is? We hebben nu nog tijd om late diensten en dergelijke te verschuiven. We willen de 25e zelf gaan, maar andere suggestie's zijn uiteraard welkom!

καλή όρεξη




het regent klassiekers deze zomer

Wim Kersten in da fokking house!!

vrijdag 31 juli 2009

zaterdag 25 juli 2009

RPG x FPS = RPS = Bordelands



Borderlands

SDCC 09: Extended Gameplay Trailer
Platforms: PC, PlayStation 3, Xbox 360
Posted: July 24, 2009 @ 07:19 PM
Release Date: October 20, 2009

woensdag 22 juli 2009

K***** *** ziekte woekert voort..


Beastie Boy Adam Yauch heeft kanker.
Hier met chuck D.
Thnx Bart voor bericht en errug koele pic. gr en laterss.

21-7-09 14:28
Tour wordt uitgesteld
FOTO'S: SPLASH