vrijdag 30 januari 2009

Wietplantage ontdekt op Google Earth

AMSTERDAM - De Zwitserse politie heeft een grote wietplantage ontdekt door een verdachte boerderij in Google Earth op te zoeken. Er werd ruim een ton wiet in beslag genomen, vertelde de politie donderdag.

De politie deed vorig jaar onderzoek naar een drugsbende in het noordelijke kanton Thurgau. Toen rechercheurs via Google Earth probeerden de adressen van twee verdachte boeren te achterhalen stuitten ze op een wietplantage van bijna een hectare groot.


De plantage lag verscholen in een korenveld, maar was op de satellietfoto's van Google goed te onderscheiden.

De politie nam ruim duizend kilo marihuana in beslag en arresteerde zestien verdachten. Ook vond de politie voor honderdduizenden euro's aan contanten. De bende wordt ervan verdacht tussen 2004 en 2008 zo'n zevenduizend kilo marihuana te hebben verkocht en tussen de twee en zesenhalf miljoen euro per jaar te hebben omgezet.

woensdag 28 januari 2009

Curacao blijft actueel.. (en Ierland)

Bordeeleigenaar Giovanni van Ierland op Curaçao geliquideerd.

WILLEMSTAD - De voormalige eigenaar van openluchtbordeel Campo Alegre is dinsdagavond doodgeschoten op Curaçao. Giovanni van Ierland was net vervroegd vrijekomen na een lange gevangenisstraf wegens een witwasaffaire waarbij ook een vertrouweling van de vermoorde vastgoedbaron Willem Endstra was betrokken. Van Ierland kreeg twaalf jaar cel opgelegd voor zijn rol in de witwasaffaire.
In die zaak werd in 2005 ook Bram Zeegers, vertrouweling van Endstra, veroordeeld omdat hij in 1999 en 2000 ruim zes miljoen gulden contant naar Liechtenstein had gebracht om het daar te storten op rekening van een bedrijf van Van Ierland.
Voor zijn veroordeling, zeven jaar geleden, was hij eigenaar van het Curaçaose openluchtbordeel Campo Alegre. Tijdens zijn gevangenschap verloor Van Ierland de macht over het bordeel aan een groep zakenlieden. Sinds die tijd probeerde hij de zeggenschap over Campo Alegre terug te krijgen. Van Ierland werd in zijn hoofd geschoten door een nog onbekende man, terwijl hij in zijn auto voor een winkel wachtte.

In 2000 werd Zeegers aangehouden in Liechtenstein. Hij was in het gezelschap van zijn hoogbejaarde moeder en enkele miljoenen in contanten. Ook advocaat Henk Rieske was bij deze zaak betrokken. De miljoenen behoorden toe aan Giovanni van Ierland. Aangezien Van Ierland destijds eigenaar was van het Curaçaose sekscomplex Campo Allegre en bij de Nederlandse en Antilliaanse politie in beeld was in verband met grootschalige cocaïnetransporten was de conclusie dat Zeegers drugsgeld in het dwergstaatje kwam witwassen snel getrokken. Toch kreeg hij slechts een voorwaardelijke celstraf en een boete van 3000 euro. De “naïeve” ex-advocaat zou niet hebben geweten dat het om crimineel geld ging.

Pablo Francisco - Preview guy

maandag 26 januari 2009

Hyves laat Google los op gebruikersgegevens



Hyves zal vanaf eind januari Google toestaan om persoonlijke pagina's van gebruikers te indexeren.
"Als je op je achternaam gevonden kan worden via de Hyves zoekmachine, ben je vanaf 30 januari 2009 ook vindbaar op je achternaam in Google", schrijft Raymond Spanjar, oprichter van Hyves. Dat geldt voor gebruikers die bij de optie 'wie mag het zien' hebben aangegeven dat alle hyvesgebruikers de achternaam mochten zien. "Hyvers met een afgeschermde achternaam, zijn natuurlijk ook na 28 januari niet vindbaar in Google."

Het vindbaar maken in Google gaat via een opt-out systeem. Iedere gebruiker die heeft aangegeven op achternaam vindbaar te willen zijn binnen het sociale netwerk wordt automatisch in de Google-index opgenomen. Gebruikers kunnen deze optie op hun profielbeheerpagina uitschakelen
(Hyves | Instellingen | Privacy | "toon mijn achternaam in Google" uitvinken).

Als tegenprestatie voor het doorzoekbaar maken van de profielinformatie voor de zoekgigant krijgen hyvers de mogelijkheid hun eigen zoekresultaat te beïnvloeden. Standaard wordt dat zoekresultaat: "(...) is lid van Hyves. Meld je aan bij Hyves of log in om meer te bekijken!" Spanjar belooft dat iedereen naar eigen eer en geweten zijn eigen zoekresultaat kan veranderen.

zondag 25 januari 2009

Riller naar Ierland
























Vanaf 2 februari zit ik voorlopig een tijdje in Ierland. Dus komend weekend ene drinken in Faust??

Greetz Riller !

zaterdag 24 januari 2009

vrijdag 23 januari 2009

Thumb Wars


ja ik weet het, oud oud, maar hij blijft goed :)
vooral het yoda stuk vind ik fantastisch..!

enjoy

fijne naweek y'all

Scarface in 5 seconds


Fijn weekend!

maandag 19 januari 2009

Illegaal downloaden leidt tot welvaartswinst

Het illegaal dowloaden van muziek, films en games leidt tot "een aanzienlijke welvaartswinst". Dat blijkt uit een onderzoek van TNO, SEO Economisch Onderzoek en het Instituut voor Informatierecht naar de economische en culturele gevolgen van het downloadverkeer.

De uitkomsten werden vandaag bekend gemaakt. De maatschappij als geheel profiteert van de grote groep mensen die na het downloaden overgaat tot de koop van dvd's, games of muziek. Er zijn namelijk veel downloaders die anders nooit tot aanschaf zouden zijn overgegaan. Dit economische effect is groter dan de daling van de omzet uit de verkoop van cd's, dvd's en games, concluderen de onderzoekers.
Mensen die wel eens downloaden kopen gemiddeld evenveel muziek, meer dvd's en meer games dan mensen die nooit downloaden. Ook gaan downloaders meer naar concerten en kopen ze meer merchandise. Er zijn verder veel mensen die downloaden om nieuwe muziek te leren kennen en eventueel te kopen als zij bevalt. Bekende artiesten lijken dus meer schade te ondervinden, terwijl relatief onbekende artiesten kunnen profiteren wanneer het uitwisselen van bestanden hun bekendheid vergroot.
Zo'n 4,7 miljoen Nederlandse internetgebruikers van 15 jaar en ouder hebben in de afgelopen twaalf maanden wel eens onbetaald gedownload. Burgers zien het downloaden en delen van muziek, films en games als algemeen maatschappelijk aanvaard, stelden de onderzoekers vast.

De NVPI, de branchevereniging van de entertainmentindustrie, is het niet eens met de onderzoekers. De 'welvaart' waar de onderzoekers het over hebben, is volgens de NVPI iets anders dan de toegevoegde economische waarde die leidt tot werkgelegenheid, belastingopbrengsten en investeringen in nieuw talent en cultuur.
"Dat consumenten 'welvaart' genieten op het moment dat zij een product dat in de winkel ligt gratis krijgen, is evident", aldus directeur Paul Solleveld. "Je spaart immers geld uit. Maar het product moet nog wel gemaakt worden en dat betekent natuurlijk wel dat er ergens voor betaald moet worden."

Oprah, gek op crack ?!?

Een zekere Randolph Cook (51) gaat een openhartig boek uitbrengen met de titel The Wizard of O: My Life With Oprah over zijn wereldberoemde ex Oprah Winfrey (54). Randolph en Oprah hadden in 1984 een relatie van een half jaar, maar heeft blijkbaar genoeg schokkende dingen met haar meegemaakt om een heel boek vol te pennen.

Volgens Randolph heeft Oprah hem geleerd hoe je crack moet roken en dat ze het vanaf dat moment regelmatig samen deden. Oprah had toen ook al een talkshow en was regelmatig high toen ze moest presenteren, claimt de ex. Zelf gaf de queen of talk eerder al toe in de jaren '70 een korte periode cocaïne te hebben gebruikt. Boulevardblad National Enquirer zegt in 2007 een document van de rechtbank te hebben gevonden waarin wordt bevestigd dat Rudolphs verhaal klopt. Er staat onder andere in dat de gedaagde (Oprah) toegeeft dat de twee ooit een seksuele relatie hadden en dat ze samen crack hebben gebruikt.

De reden dat Randolph oude koeien uit de sloot trekt is simpel: hij heeft terminale kanker en zal waarschijnlijk binnen twee jaar sterven. En dat is natuurlijk de schuld van Oprah... Hij vertelt: "Amerikanen hebben Oprah op een voetstuk gezet en lijkt overwinnelijk te zijn." En dat moet maar eens afgelopen zijn, wat Randolph betreft.

vrijdag 16 januari 2009

beetje reppe weetje..



prettig weekend allemaal!

donderdag 15 januari 2009

MARIO KART (REMI GAILLARD)

De eerste exclusieve beelden van de nieuwe Wii HD met fotorealistische graphics in een 2160P resolutie en met volledig full-scene anti-aliasing!

maandag 12 januari 2009

HMC fiets van de maand !

Ja jongens, alweer een bMx..
Ja o.k. ik was ooit fietscrossgek maar nee ik ben geen fietsforum begonnen en niet in de midlife blah, tenminste..
Nee dit is echt een motor. Dit is wat mij betreft een ultieme motor. Strak, caal, kool, onconventioneel, mooi etc. Vooralsnog prototype uit 2001. De yamaha bMx !!

Marlboro Transformer

donderdag 8 januari 2009

Vermist Heerlens raadslid dood gevonden

HEERLEN - De politie heeft donderdagmiddag op de Brunssummerheide het ontzielde lichaam aangetroffen van Trudie Souren uit Heerlen. De 56-jarige Trudie was sinds woensdagmiddag 12 uur vermist. Toen verliet ze haar woning aan de Schaapskooiweg op de Brunssumerheide.
De politie heeft woensdagavond naar de vrouw gezocht, maar staakte die tocht omdat het te koud werd. Familieleden, vrienden en kennissen hebben vanmorgen nog op de Brunssumerheide gezocht naar Souren, maar zonder resultaat.
Ze werd uiteindelijk vanmiddag gevonden op naar schatting vijfhonderd meter van haar woning door kinderen die de politie belden. De politie gaat ervan uit dat de vrouw door een ongeval om het leven is gekomen.

Souren was behalve raadslid voor het CDA in de regio Parkstad ook bekend als organisator en voorzitter van het Heerlense muziekfestival Booch?

zondag 4 januari 2009

Blog posts 2008


Even de statistieken erbij halen..
Helaas geen mushroom pie voor Leip (0 posts) en een mini puntje voor
Riller en Ma10.
Iemand nog goeie voornemens voor 2009?

Uit de oude doos