maandag 26 januari 2009

Hyves laat Google los op gebruikersgegevens



Hyves zal vanaf eind januari Google toestaan om persoonlijke pagina's van gebruikers te indexeren.
"Als je op je achternaam gevonden kan worden via de Hyves zoekmachine, ben je vanaf 30 januari 2009 ook vindbaar op je achternaam in Google", schrijft Raymond Spanjar, oprichter van Hyves. Dat geldt voor gebruikers die bij de optie 'wie mag het zien' hebben aangegeven dat alle hyvesgebruikers de achternaam mochten zien. "Hyvers met een afgeschermde achternaam, zijn natuurlijk ook na 28 januari niet vindbaar in Google."

Het vindbaar maken in Google gaat via een opt-out systeem. Iedere gebruiker die heeft aangegeven op achternaam vindbaar te willen zijn binnen het sociale netwerk wordt automatisch in de Google-index opgenomen. Gebruikers kunnen deze optie op hun profielbeheerpagina uitschakelen
(Hyves | Instellingen | Privacy | "toon mijn achternaam in Google" uitvinken).

Als tegenprestatie voor het doorzoekbaar maken van de profielinformatie voor de zoekgigant krijgen hyvers de mogelijkheid hun eigen zoekresultaat te beïnvloeden. Standaard wordt dat zoekresultaat: "(...) is lid van Hyves. Meld je aan bij Hyves of log in om meer te bekijken!" Spanjar belooft dat iedereen naar eigen eer en geweten zijn eigen zoekresultaat kan veranderen.

Geen opmerkingen: